Mráz potešil korčuliarov, klzisko v Revúcej opäť otvorili

29.12.2012 Revúca

Revúca 29. decembra (TASR) - Celodenný mráz vylákal dnes korčuliarov na klzisko v Revúcej. Tamojšia ľadová plocha je túto sezónu odkázaná len na prírodný mráz. Chladiace zariadenie po dobe životnosti doslúžilo. Ako pre TASR povedal prevádzkovateľ klziska Juraj Hrbál, počas predchádzajúcich teplých dní bol ľad na korčuľovanie príliš mäkký.

Korčuliari v meste Revúca sú odkázaní už len na prírodný ľad. Samospráva totiž pozastavila prevádzku umelej ľadovej plochy pre vážne technické problémy. Predpokladaná životnosť chladiacich zariadení uplynula a mesto momentálne nemá finančné prostriedky na opravu rozvodov priamo na betónovom podklade.

"Do rána bolo mínus 10 stupňov, čo nám úplne stačilo na vytvorenie dobrej rovnej plochy. Aj keď cez deň zasvieti slnko, pri takýchto teplotách to vydrží. Klzisko udržiavame, striekame ho horúcou vodou, aby sme vyrovnali ryhy po predchádzajúcich korčuliaroch. Ľudia sa teraz orientujú tak, že sa sem prídu pozrieť a keď je otvorené, vrátia sa po korčule. Funguje to však aj tak, že sa stačí doma pozrieť na vonkajší teplomer. Ak je pod mínus päť, máme otvorené," povedal Hrbál.

Umelú ľadovú plochu v Revúcej postavili v roku 1986 ešte v rámci takzvaných akcií Z. Jej životnosť bola maximálne 20 rokov.
 

Vyberte región